Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Friday, April 20, 2012

Produsele tip “fast-food” provoaca depresie

 sursa: www.ecomagazin.ro

Potrivit unui recent studiu al oamenilor de stiinta spanioli, consumul preparatelor de tip “fast-food” sporeste riscul aparitiei unei stari de depresie. Persoanele care si-au facut un obicei din ingurgitarea produselor mentionate prezinta un risc cu 51% mai mare de a suferi de afectiunea respectiva decat cele care nu procedeaza intr-un asemenea fel. Potrivit cercetatoarei Almudena Sanchez-Villegas, din cadrul Universitatii Las Palmas din Gran Canaria, cu cat consumul alimentelor respective sporeste, cu atat mai mult creste pericolul instalarii unei stari depresive.
Efecte. Cercetarile au fost realizate pe un esantion alcatuit din 8.964 persoane. Niciunul dintre subiecti nu a fost anterior diagnosticat cu depresie si nici nu a consumat medicamente antidepresive. Acestia au fost supravegheati timp de sase luni. In acest interval, 493 de subiecti au fost diagnosticati cu depresie sau au inceput sa consume antidepresive. In urma recentului studiu, specialistii au constatat ca subiectii care consumau mai multe produse de tip “fast-food” si produse coapte industrial erau mai predispusi spre celibat, spre o viata mai sedentara si spre consumarea unor produse cu un aport caloric redus, in detrimentul fructelor, pestelui, legumelor si uleiului de masline. Fumatul si un program de lucru saptamanal de peste 45 de ore reprezentau alti factori agravanti.
Similitudini. Un studiu mai recent efectuat, timp de peste sase luni, asupra unui esantion alcatuit din 12.059 de subiecti, a relevat faptul ca 657 dintre ei au prezentat, in premiera, in perioada respectiva, simptome caracteristice depresiei. Una dintre concluziile experimentulului a fost ca o crestere de 42% a cazurilor de depresie se inregistra in randul persoanelor ce obisnuiau sa frecventeze fast-foodurile. Potrivit lui Almudena Sanchez-Villega, se impune aprofundarea cercetarilor in ceea ce priveste produsele comercializate de unitatile respective. Printre efectele negative, specialista a mentionat afectiuni fizice si psihice, precum si tendinta de a suferi de obezitate si boli cardiovasculare.

citeste continuarea aici

0 comments:

Post a Comment