Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Friday, October 21, 2011

Ce stii despre draperiile solare?

 Sursa: www.hitechpedia.ro

Tragi cortina, ti se aprinde lumina. Acasa insa, ar putea functiona astfel un set de draperii solare pe care, de indata ce le tragi peste fereastra, iti pastreaza locuinta racoroasa si fara lumina puternica nedorita, in timp ce panourile solare de pe partea exterioara acumuleaza energie pentru utilitatile pe care le ai in casa.

Concret, aceste draperii inteligente pot fi un veritabil generator eco-friendly, de apartament. Iar modul de asamblare a acestui gadget de interior este incredibil de simplu!

Practic, setul de draperii inteligente este compus din doua elemente: draperia propriu-zisa si un port electric inferior. Atunci cand tragic draperia, nu faci altceva decat sa pozitionezi electrodul in slotul de conectare. Astfel, pe tot parcursul zilei, cat nu esti acasa, pelicula fotovoltaica din textura draperiei intra in functiune, generand electricitate.


Portul electric, pe de alta parte, este compus dintr-un convertor energetic, o baterie care iti afiseaza nivelul de incarcare curent, un comutator energetic si doua porturi USB la care poti conecta diverse dispozitive electronice, de la iPhone si accesorii mp3, pana la laptopuri si diverse tablete PC. Bineinteles, fara ca acest consum de curent electric sa te coste vreun ban in plus.

Ca si preturi, minunea de apartament te costa undeva intre 48 de dolari si cateva sute de dolari, in functie de tipul de draperii ales, dimensiuni si locul unde urmeaza a fi amplasate. Mai multe detalii gasesti pe Blindsgalore.com si Northsolarscreen.com.


solar_curtains_concept_7iksh

0 comments:

Post a Comment