Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Thursday, March 31, 2011

E adevarat, poti sa incalzesti o casa de 150 mp cu doar 250 euro pe an!

Prin mijloacele conventionale de incalzire costurile pentru un apartament cu doua camere de 60 mp ajung pana la 400 euro pe an!
Acum, sa aflam cum putem incalzi o casa de 160 mp cu doar 250 euro pe an:


 - Folositi un polistiren mai gros, de cel putin 10cm expandat sau grafitat. O izolare buna este o economie la orice sistem de incalzire!
- Instalati incalzire in pardoseala in loc de calorifere! Este o mare economie de energie (la incalzirea in pardoseala avem pe tur 35°C iar la calorifere sunt 50°C) si in fond se obtine aceeasi temperatura a camerei!
- Cu cat este mai mare temperatura in sistemul de incalzire cu atat mai mult scade eficienta pompei de caldura!
- Sub sistemul de incalzire in pardoseala folositi o folie speciala cu fata de aluminiu cu proprietati termoreflectante care duce la o economie de pana la 5%!
- Intrebati de un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, care va poate oferi o economie de pana la 25 % din costurile de incalzire sau racire.
- Pentru a va raci eficient incaperile ganditi-va la un sistem pasiv care sa raceasca in principal tavanele si peretii cladirii (racire in tavan).
- Daca nu aveti destula suprafata pentru un sistem vaporizare directa intrebati daca mai puteti cumpara cativa metri patrati, puteti economisi costurile unui foraj si sa aveti o gradina mai mare!
- Daca aveti incalzire in pardoseala luati o pompa de caldura care prepara apa calda separat, deoarece la apa calda aveti nevoie de 45-65°C iar la incalzire in pardoseala doar de 35°C iar asta inseamna o eficienta mai redusa a pompei de caldura!

Toate aceste elemente si altele te vor ajuta sa iti scazi cheltuielile cu incalzirea, racirea, ventilarea si prepararea apei calde menajere pana la valori considerate de altii ca fiind ridicole, cum ar fi: incalzirea casei de aprox 165 mp utili cu 250 Euro/an.

Afla mai multe la Targul EcoLogica!

0 comments:

Post a Comment