Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Wednesday, August 31, 2011

Alternative ecologice in amenajarea locuintei

In materie de amenajari interioare, tendintele arata ca pentru a ne imbunatati conditiile de trai trebuie neaparat sa folosim baile SPA, esentele de lemn nobil pentru dusumele, instalatiile din aluminiu sau blaturile din granit.
amenajari ecologice
Aceste “capricii” nu reprezinta insa cele mai bune alegeri, mai ales atunci cand bugetul este limitat. Va prezentam, in continuare, cateva idei care ar putea sa va ajute atat la amenajarea locuintei, cat si pentru economisirea banilor.
Pardoseala din pluta
Cititi si: Padurea de castani comestibili de la Tismana, un superlativ national
Dusumelele din pluta prezinta numeroase avantaje: sunt ecologice, durabile, usor de intretinut si relativ ieftine; asigura o buna izolare fonica si termica si sunt mult mai confortabile decat cele din ceramica, gresie sau lemn. Datorita structurii sale- aceasta este alcatuita din milioane de pungute minuscule, pline cu aer- pluta fiind extrem de placuta la atingere, intrucat este aproape la fel de moale precum mocheta. Mai mult decat atat, pluta este rezistenta la foc si contine o ceara naturala numita suberina, care alunga bacteriile mucegaiul, acarieniisi chiar insectele, fiind materialul perfect pentru cei care sufera de alergii. Singurul dezavantaj ar fi acela ca se zgarie usor, insa poate fi tratata cu substante speciale.
Blaturile din bambus
Alternative ecologice ale planseelor standard contemporane, acestea pot fi mai rezistente si mai dense decat lemnul de artar, de exemplu.
Bambusul este gol pe dinauntru, insa are articulatii puternice, fiind deopotriva durabil si usor. Reprezinta o alegere ideala pentru decoratiunile interioare, datorita durabilitatii sale, a elegantei, rafinamentului si din considerente ecologice si sociale.
Iluminatul cu leduri
Ledurile sunt mult mai economice decat becurile electrice sau decat neoanele, devenind din ce in ce mai utilizate. Datorita principiului de functionare diferit, care nu implica incalzirea unui filament fabricat dintr-un conductor electric, ledurile consuma o cantitate mult mai mica de curent electric.

sursa: www.ecomagazin.ro

0 comments:

Post a Comment