Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Friday, April 1, 2011

Citroen lanseaza C-Zero, masina 100% electrica

Citroen lanseaza C-Zero, masina 100% electrica
Producatorul francez de automobile Citroen va lansa in Europa la finalul lui 2010 modelul C-Zero, cu propulsie integral electrica. Masina dezvoltata in parteneriat cu Mitsubishi va avea o autonomie de 130km si un motor de 64CP, anunta Hotnews.
Citroen C-Zero va fi alimentat cu baterii litiu-ion de 330 de volti, care se incarca in sase ore la o priza de 220 volti. O incarcare mai rapida, de 80% in doar jumatate de ora, va fi posibila printr-o borna exterioara.
Masina va avea 3.48 metri lungime si va ajunge de la 0 la 130km pe ora (viteza maxima)  in 15 secunde. Printre dotari se numara ABS, ASR, ESP, geamuri electrice, sase airbag-uri si climatizare.
Reprezentantii Citreon au declarat pentru Hotnews ca modelul va fi adus si in Romania, dar momentul exact nu poate fi precizat deocamdata.
C-Zero este al vehicul electric dezvoltat de producatorul francez. Primul, Berlingo First Electrique, va fi lansat la inceputul lui 2010.
Si Renault pregateste un model 100% electric, Fluence, care va intra pe piata romaneasca in 2011. Pana atunciRenault  intentioneaza sa convinga Guvernul Romaniei sa sprijine financiar primii cumparatori de masini electrice.
Modele hibride si electrice au anuntat si Honda, Chrysler, Audi si Volkswagen.

sursa: www.stiridebine.ro

0 comments:

Post a Comment