Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Tuesday, April 12, 2011

Subvenţii de 5.000 euro pentru maşini ecologice în România!

Statul va acorda vouchere în valoare de 5.000 euro, pentru instituţiile de stat care vor achiziţiona maşini nepoluante. Acesta este primul pas spre eco-motion, fiind de aşteptat ca pe viitor facilităţile să se extindă şi spre publicul larg.
 
În România se promit multe, dar se fac puţine. De ce credem că totuşi se va încuraja un domeniu aflat la început? Pentru că ştirea de astăzi, cu voucherele de 5.000 euro per maşină vine în urma discuţiei unui ministru cu preşedintele unei companii auto ce produce în România, Dacia Renauld şi care este direct interesată de acest aspect. Aşa că unde-s doi, puterea creşte. Mai ales că Dacia lucrează la un model hibrid, Dacia Hamster Hybrid-Electricway .

Măsuri similare se iau şi în alte ţări europene. De exemplu, în Anglia se acordă o subvenţie de 5.000 lire sterline pentru oricine îşi cumpără o maşină ecologică, în Statele Unite subvenţia este de 7.300 dolari, în China  4.721 de lire, iar în Franta de 5.000 de euro, potrivit unui articol realizat de www.ecotrend.ro.

O problemă care trebuie rezolvată, înainte ca acest tip de maşini electrice să se înmulţească, este lipsa infrastructurii de alimentare a lor. Astăzi, ministrul László Borbély a propus ca producătorii să facă parteneriate cu anumiţi agenţi economici, precum supermarketurile pentru a înfiinţa puncte de alimentare speciale, la curent electric.

Stire preluata din: http://www.romanialibera.ro

0 comments:

Post a Comment