Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Wednesday, April 13, 2011

Stiati ca...

…25% din populatie foloseste 80% din energia electrica disponibila
…TV-ul, imprimanta, computerul sau orice alt aparat electronic lasat in stand-by consuma intre 40% si 70% din energia pe care ar consuma-o daca ar fi aprins, ceea ce inseamna o cheltuiala inutila in plus si o risipa de energie
.…50% din energia folosita de incarcatoarele de telefoane mobile este risipita prin lasarea acestora in priza fara ca telefonul sa fie conectat la ele.
…Un monitor PC lasat aprins toata noaptea foloseste energia electrica suficienta pentru a imprima cu laser 800 de pagini A4.
…Anumite telefoane mobile si accesoriile lor contin unele dintre cele mai periculoase substante cunoscute de om si aproximativ 450 milioane de telefoane mobile au fost cumparate in intreaga lume anul trecut?
…Folosirea, o ora, a unei masini electrice de tuns iarba polueaza cat o masina care parcurge 563 de kilometri.
…reziduurile electronice sunt responsabile pentru 70% din totalul de materiale toxice existente intr-o groapa de gunoi
…stocarea neadecvata a deseurilor produce efecte negative iar distrugerea lor prin procedee nereglementate cauzeaza aparitia emisiilor nocive si a reziduurilor foarte concentrate si poluante
…pe langa metale ca aluminiu, aceste echipamente contin substante foarte nocive precum mercur si freon care, chiar si in doze mici, contamineaza solul si panza freatica.
…tubul catodic al unui televizor poate polua 50 metri patrati de sol pe o perioada de 30 de ani?
…mercurul dintr-o baterie de ceas poate infesta 500 l de apa pentru o perioada de 50 de ani?

sursa: www.environ.ro

0 comments:

Post a Comment