Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Friday, April 5, 2013

Cum arată ansamblurile rezidenţiale “verzi” din marile oraşe din România

Sursa: www.casa-construct.ro

Cele mai multe din ansamblurile rezidenţiale din Bucureşti sunt construcţii tradiţionale (din BCA sau cărămidă tip porotherm) ce beneficiază de un grad ridicat de izolare termică (polistiren şi/sau vată minerală) si doar câteva au la bază tehnologii inovatoare de construcţie.
Cosmopolis Bucureşti                        Evocasa Selecta Bucureşti
  
Studium Green Campus – Cluj Napoca este un complex rezidenţial de clasa energetică A, format din 190 de apartamente cu câte una sau două camere. Proiectul este dotat cu panouri fotovoltaice şi panouri solare, iar sistemul de iluminat utilizează tehnologia LED. În zonele publice şi în balcoanele apartementelor au fost folosite materiale naturale şi reciclate, iar faţadele principale au fost tratate astfel încât să permită creşterea de plante căţărătoare.
Studium Green Cluj-Napoca

Class Park – Târgovişte este un ansamblu rezidenţial de clasa energetică A, ce beneficiază de izolaţie exterioară, ferestre low-E cu transfer de căldură minim, acoperiş izolat cu mai multe straturi de vată minerală ignifugă şi contorizare individuală pentru apă, gaz şi energie electrică în fiecare apartament.
Copou Bellevue – Iaşi este alcătuit din patru clădiri cu un total de 169 de apartamente. Performanţa energetică (clasa A) a fost obţinută prin folosirea materialelor de construcţii cu un coeficient redus de transfer de căldură, sistemul de izolaţie termică, prin dotarea fiecărui apartament cu sistem de încălzire şi prin contorizarea individuală pentru apă, gaz şi energie electrică.

În Braşov, există două complexuri rezidenţiale încadrate în clasa energetică A. Complexul Tâmpa Gardens cuprinde în prezent trei blocuri cu 407 apartamente finalizate, iar Evocasa Viva este format din două clădiri de zece etaje, cu un total de 148 de unităţi locative.
Tâmpa Gardens Brasov                        Evocasa Viva Brasov
  

0 comments:

Post a Comment