Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Thursday, April 11, 2013

Detroit Electric SP:01 este maşina care reînvie marca Detroit Electric


















sursa: www.promotor.ro

 
Compania auto americană Detroit Electric va construi un nou model de maşină electrică, după o absenţă de 74 de ani de pe piaţa auto. Modelul care marchează revenirea mărcii auto se numeşte Detroit Electric SP:01 şi are la bază, aşa cum se vede şi în fotografii, un şasiu de Lotus Exige.
Americanii, au parte, însă, de o caroserie construită special pentru ei de către cei de la Lotus, din fibră de carbon, în timp ce suspensiile independente faţă-spate şi bara antiruliu din faţă au rămas la fel ca într-un Exige de serie.

Chiar dacă este vorba despre o maşină electrică, Detroit Electric SP:01 are motorul şi bateriile amplasate între cele două osii, ceea ce îi oferă o distribuţie a puterii foarte echilibrată şi îi dă dreptul de a fi numită maşină sport.
Motorul electric are o putere echivalentă cu 201 CP şi un cuplu de 225 Nm. Curentul vine de la două baterii litiu-polimer de 37 kWh, care oferă o autonomie maximă teoretică de 290 km. Americanii spun că maşina lor va fi capabilă de un sprint de la zero până la 100 km/h în 3,7 secunde şi de o viteză maximă de 250 km/h.


galerie foto si continuarea aici

0 comments:

Post a Comment