Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Tuesday, March 5, 2013

Programul "Casa Verde" 2013 intarziat

Aflat zilele trecute la Ploiesti, intr-o vizita pentru semnarea unui contract de finantare pentru un proiect numit “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Prahova”, Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a facut unele precizari si cu privire la programul “Casa Verde”. 

Ministrul a declarat ca in eventualitatea repornirii acestei scheme de sprijin pentru energia regenerabila, ea se va aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Din cate se pare, programul nu a mai fost operational in 2012 din cauza lipsei banilor, finantarea pentru instalatiile de energie neconventionala facandu-se prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu. Aceasta institutie s-a ocupat insa de restituirea taxelor auto catre proprietarii de masini care au actionat statul in judecata si au castigat in instanta. 

Asadar, cel putin 70% din bugetul AFM va merge si in acest an pe aceste restituiri de taxa, iar Programul “Casa Verde” va fi probabil din nou amanat.

“Pentru luna Ianuarie, am avut incasari din inmatricularea masinilor la nivelul Administratiei Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei si am avut de restituit catre cetateni o suma in cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care, impreuna cu Ministerul de Finante si Ministerul de Justitie, trebuie sa gasim acele solutii prin care cetatenii sa isi poata primi sumele declarate ca fiind luate in mod ilegal prin sistemul de justitie”, a declarat Ministrul Rovana Plumb la Ploiesti.
 

0 comments:

Post a Comment