Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Thursday, March 28, 2013

Donald Trump pierde in fata energiei regenerabile




Numai ca socoteala de la New York nu s-a potrivit cu cea din Scotia, deoarece autoritatile de aici nu au fost impresionate de solicitarea miliardarului american de a stopa construirea in zona a unui parc eolian de mare capacitate, care ar produce suficienta electricitate cat pentru a alimenta jumatate din locuintele din Aberdeen. 
Timp de un an, Organizatia Trump a incercat prin toate mijloacele sa opreasca proiectul eolian, motivand ca acesta i-ar distruge privelistea din jurul complexului, afectandu-i profiturile, dar si turismul scotian in general. 
Zilele trecute, Fergus Ewing, Ministrul scotian al Energiei, Intreprinderilor si Turismului, a declarat ca proiectul de construire a fermei eoliene de la Aberdeen a primit aprobare, ceea ce inseamna ca Donald Trump a pierdut lupta impotriva energiei eoliene si ca lucrarile parcului continand 11 instalatii de vant cu o capacitate suficienta pentru a alimenta 49.000 de locuinte vor fi in final demarate.
Aceasta ferma eoliana presupune o investitie de circa 350 de milioane de dolari, iar Centrul European pentru Implementarea Energiei Eoliene Effshore, cel care intentioneaza sa construiasca parcul, va putea relua procedurile initiale. Centrul reprezinta o asociere intre companiile Vattenfall AB, Technip SA si Aberdeen Renewable Energy Group.
Motivatia pe care autoritatile au dat-o pentru luarea acestei decizii o reprezinta faptul ca Guvernul scotian este in continuare fidel angajamentului pe care si l-a luat, acela de a promova dezvoltarea unui sector eolian offshore durabil si de succes. 
Mai mult decat atat, reprezentantul Guvernului a mai adus in favoarea acestei hotarari si argumentul financiar, spunand ca aceasta industrie a energiei eoliene offshore este capabila sa contribuie cu circa sapte miliarde de lire sterline la economia Scotiei, sustinand un numar de 28.000 de locuri de munca directe in acest sector, dar si alte 20.000 in mod indirect, pana in 2020.
Organizatia Trump nu a avut inca o reactie cu privire la decizia luata de autoritatile scotiene.
 

0 comments:

Post a Comment