Copyright © EcoLogica
Design by Dzignine
Tuesday, April 2, 2013

Topul Cladirilor Verzi din Romania!

sursa: www.forbes.ro

 
Romanian Green Building Council (RoGBC) a realizat, în parteneriat cu NAI România, o analiză a celor mai „verzi” clădiri din România.

Sustenabilitatea și conceptul de eficienţă energetică în industria proprietăţilor comerciale devin tot mai apreciate la nivel mondial. Fie că este vorba despre turbine eoliene, panouri solare sau clădiri eficiente energetic, “curentul verde” se manifestă în Romania mult în afara sectorului de construcţii și cel al proprietăţilor.

GALERIE FOTO : Cele mai verzi clădiri de birouri şi parcuri industriale

 Numărul de clădiri comerciale cu o eficienţă energetică ridicată se află pe un flux ascendent.Câteva dintre noile construcţii sunt Crystal Tower, UniCredit Tower, Euro Tower, Swan Office and Technological Park, Olympia Tower, Victoria Center și City Business Center (Timișoara), United Business Centers (Cluj & Iași). Printre proiectele reconvertite se numară Europe House, Radisson și Amera Tower (Cluj).

Clădirile "verzi”: prietenoase cu mediul sau cu buzunarul proprietarului?

Alte proiecte in curs de executie sunt: Green Court, Floreasca Park, Ana Tower, Green Gate, Hermes Business Campus, Monolit Plaza, Liberty Technology Park (Cluj). Cu siguranţă, suprafaţa de birouri verzi, proiectate și realizate a crescut semnificativ.

continuarea aici

2 comments:

  1. Mesajul meu e mai mult pentru Forbes, dar si cand preiei un articol, e bine sa fii constient ca:
    1. e total neprofesionist sa nu existe nici o mentiune a proiectantilor respectivelor cladiri; la fel cum nici a fotografului, era foarte simplu de trecut sub poza un (copyright). and don't give me the "nu facem reclama" bullshit :)
    2. e de-a dreptul caraghios ca poza de cover nu apare si in galeria proiectelor, si din ce-mi dau seama nici macar nu e in Romania.

    Daca imi scapa ceva, va rog sa ma corectati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt total de acord ca stirea este deficitara, insa continutul prezinta interes pentru cei care citesc acest blog si pentru noi, implicit.
      Din punctul de vedere a dreptului de autor ar trebui sa apara o mentionare a fotografului sau macar a site-ului de unde imaginea respectiva a fost preluata.Aceasta cade, totusi, in responsabilitatea site-ului care a publicat inital stirea.

      Noi am mentionat sursa, iar 8/1996 nu considera ca aceste stiri cad sub incidenta dreptului de autor.
      Cred ca am inteles bine comentariul dumneavoastra si sper ca va referiti la modul lacunar in care a fost tratat subiectul.

      Drept urmare, am indepartat imaginea ofensatoare. :)

      Speram sa reveniti pe site, iar daca aveti sugestii noi le primim cu mare

      Delete